這陣子我的生活真的超級忙碌,除了應付Art School 既assignment,又要趕幾個freelance design 同illustrations project,連續幾個weekend都無得休息,每日只睡上4-5個鐘,身心能量都快要枯竭了, 皮膚當然也向我投訴了。暗啞缺水暗粒敏感一齊來,化妝都遮唔到我既倦容,幸好有NARS 既抗衰老修護系列。

NARSkin護膚系列運用光學力量,全面亮化肌膚,讓肌膚變得柔滑亮澤, 有效急救我既疲累肌。NARSskin全線產品已通過皮膚學專家測試。不含防腐劑和酒精。不會形成粉刺。我既敏感皮膚都可以放心使用。

洗面toner後全面將此系列既星級product – Brightening Concentrate 按摩到皮膚上, 佢揉合獨創成分Light Reflecting Complex™,與多種純天然成分相輔相成,令肌膚透明感全面升級,重煥紅潤膚色。Light Reflecting Complex™由三部份組成:Light-Active Micro-Prisms、海藻精華及玻里尼西亞海水,令肌膚更有效反射光線、提升細胞新陳代謝、為肌膚傾注水分。多機能高效維他命C,均勻膚色同時亮化肌膚,長時間預防並修護歲月痕跡;濃縮諾麗果精華激活細胞能量,淡褪色斑,讓肌膚再現年青、綻放剔透亮澤。

精華本身有像珍珠的光澤度,擦上去馬上就讓皮膚有自然既透光效果,而且質地清爽。

之後再用Aqua gel luminous oil-free moisturizer按摩皮膚輕盈啫喱質感,有效補濕、活膚和增強肌膚抵抗力,令肌膚回復水潤。

這個保濕喱哩非常好推開,滋潤保濕度剛剛好。

使用NARSkin product後再上粉底,會見到底妝變得透薄有光澤,而且妝容會更持久貼服,唔會有浮粉既情況出現。讓我日夜顛倒, 睡眠嚴重不足的時候,還能維持好膚況。皮膚狀態好,心情都好D : )