每次影完相,第一時間就喺睇下張相夠唔夠靚先,唔靚就用修圖App 執到靚為止,呢個似乎喺每個女生必做的指定動作吧!說實話,經修圖App修飾過的相片看似完美,皮膚變得滑溜,連眼袋、眼紋統統都消失,但喺這類美圖軟件只是滿足了自我想像,欠缺真實感,加上相片被修輯過後,從電腦及電話看到的只是鬆散的相片質素; 那麼有沒有護膚品能夠做到美肌效果呢?可以自信地以真面目示人, 拒絕做修圖美女吧!

 IMG_8583 

近來城中最熱門話題就是塗上面有修圖App效果的活力緊緻眼紋擦膠筆及美塗霜,就連范冰冰美女也極力推介的最新的MAGIC BLUR 喇!

 

作為一位專業化妝師,最開心是見到優質的護膚品能夠真正幫助改善肌膚質素,不是要搞什麼的gimmick或是誇大當中的成效,最重要是每個女生使用後確實較漂亮及自信。

1 

Michelle 今次試用了 L’ORÉAL PARIS 推出 REVITALIFT Magic Blur Instant Smoother Anti-Aging Eye Cream 活力緊緻眼紋擦膠筆及REVITALIFT Magic Blur 美塗霜, 唔喺誇張,用後即時感覺肌膚變得幼滑,具有美肌效果, 真正能夠做到無需修圖, 以後影完相,就唔洗再執相, 做番自己個靚樣。               

 IMG_8522

 

首先同大家講下呢支L’OREAL PARIS REVITALIFT Magic Blur 活力緊緻撫紋眼霜, 眼霜喺採用了 OPTI-BLUR 光感柔膚科技 + CAFFEINE咖啡因,可以即時修飾惱人細紋、眼袋,就好似一支「眼紋擦膠筆」一樣,擦走啲眼部瑕疵,更可减淡眼部皺紋、浮腫,回復年輕美眸。

 IMG_8588 

 這支「眼紋擦膠筆」喺歐美好熱銷,好多外國blogger/youtuber 都推薦, 只需在眼周位置塗上一粒黄豆份量,用手指輕輕印開,就將眼周肌膚做到即時修圖效果 !

 IMG_8513 

Michelle 未使用 L’ORÉAL PARIS MAGIC BLUR 眼紋擦膠筆前,眼周的細紋、眼袋及黑眼圈非常明顯。

IMG_8528 

使用 L’ORÉAL PARIS MAGIC BLUR 眼紋擦膠筆後,即時减少眼紋、眼袋等瑕疵,以後就唔洗靠App執走個眼袋。

 2                                  

Mousse 質地,十分幼滑,不會有油笠笠感覺,在皮膚上形成一層薄薄保護膜般,將眼周肌膚即時拉滑,效果喺即時見到,令雙眼的倦容真的得到改善,效果十分顯著。持續使用,更可減淡眼部皺紋、浮腫,回復年輕美眸。

 3 

配合REVITALIFT Magic Blur 活力緊緻瞬效柔膚霜使用,更可加强即時全面美肌效果。

 

冇左眼袋、眼紋等煩惱喇!但喺臉上粗大毛孔同埋肌膚暗沉又點樣可以變得滑溜啲呢?唔通又要靠修圖APP執下佢?

IMG_8580

Michelle 向大家介紹 L’ORÉAL PARIS全新推出的具有塗上面的修圖 App效果的REVITALIFT Magic Blur 美塗霜, 這美塗霜使用後即時减少毛孔、細紋、改善暗沉的膚色,能夠做到真人肌膚即時修圖效果,這REVITALIFT Magic Blur 美塗霜深受美容編輯 /化妝師等喜愛,有左呢樽美塗霜就令肌膚即時變得柔滑無瑕。

 4 

真喺好心急想第一時間試下呢樽有修圖App嘅效果的美塗霜! 

 IMG_8519R 

未使用美塗霜前,T-zone 位置容易出油,鼻翼兩側位置、鼻子的毛幼較粗大、臉上的笑紋位置容易出現幼紋及膚色暗沉等問題。

 5 

真的好厲害呀!美塗霜真喺能即時減少毛孔、細紋、暗沉的肌膚瑕疵喎!

用完感覺肌膚變得幼滑,素顏的樣子也好精神(沒有塗任何粉底或遮瑕霜),大家睇下我用之前及之後的分别。

 6 

Mousse 絲滑質感的乳狀,質地輕盈透薄,容易推開,每日早上使用於徹底清潔的肌膚,只需輕柔抹於臉上,不需按摩,夏天使用更有控油效果,不會引起粉刺,能即時修飾毛孔、細紋,最驚喜是可以均勻整體膚色,令人有即時年輕效果; 美塗霜有多種用法: 可作面霜/妝前底霜/重點修飾, 而我最愛用作妝前底霜,修飾毛孔,令肌膚表面形成一層屏障,然後才塗上薄薄的粉底液,這樣真人肌膚做到即時修圖效果,最大嘅好處就喺以後影每張相都唔洗再執相喇!照片即影即Post,做番真正的自己。

 

更多L’ORÉAL PARIS產品詳情可瀏覽以下網址:

L’ORÉAL PARIS香港官方網站: http://www.loreal-paris.com.hk/ZH/

L’ORÉAL PARIS香港Facebook fanpage: https://www.facebook.com/lorealparishongkong

 

#LOREALPARIS  #LOREALPARISHK

#LOREALPARISWOMEN  #BECAUSEYOUWORTHIT #REVITALIFT #MAGICBLUR 

#Instantblur # 無需修圖 #真人都有修圖效果 #美塗霜 #眼紋擦膠筆 #塗上面的修圖APP #一點P走眼紋黑眼圈

 

Michelle Ho
www.michelle-beauty.com

Michelle Ho Make Up