CIMG1375

今日Melvita PR通知我,話我知佢地剛開左店0係sogo,而我間婚紗店就0係sogo後面,所以就即約出0黎聚聚。

0係sogo正門附近既扶手電梯一落去,正正就見到Melvita間店啦!

當然店既裝修一如以往既風格,好天然溫暖既感覺。

CIMG1369

 

大玻璃管內都是他們家的護膚油,幾款不用的油可以針對不同的皮膚問題。

以下就是超吸引的護膚品套裝 ,而呢d套裝都係只限Sogo先有得賣0家!

CIMG1371

 

上面就係潔膚水套裝,呢支潔膚水比我之前介紹過玫瑰既一支更清爽,適合怕油朋友使用。

CIMG1372

上面就係精露套裝,我係Melvita精露既超級Fans,$398就有一套啦!

 

CIMG1370

玫瑰花水套裝:右手邊0個支有機玫瑰保濕抗氧噴霧,係sogo先推出的,剛試了感覺好Fresh,霧整得好細,妝前妝後噴都得。50ml size仲可以帶上飛機添呀!

CIMG1373

之前我專欄同Blog都有介紹過呢支水油亮肌液,特別適合我皮膚比較乾既人,佢可以平衡返我既油脂分泌,上次去台灣旅行都特別帶去用。

CIMG1382

CIMG1383

 

CIMG1379

 

之前好多人都叫我介紹敏感皮膚用既BB Cream

剛問了店員,呢支BB Cream除左敏感皮膚可以用,就連孕婦都用得0家!

CIMG1378

剛試過質感,很滑又清爽,很薄的。遮瑕度就是中等,因為是天然產品,所以沒可能有高度遮瑕,但我一直都偏愛通透底妝,所以都好鍾意。

當然如果皮膚有好大問題者,或者真的孕婦最好都係先問問醫生既意見先啦!